'Een fontein van levend water'

‘Maar nu HEERE…’

“Maar nu HEERE, U bent onze Vader! Wij zijn het leem en U bent onze Pottenbakker…” (Jesaja 64 : 8)

Het woord ‘maar’ laat zien dat er iets voorafgaat. Als je de eerste verzen van het hoofdstuk leest, is het direct duidelijk. Er is een grote nood in het land. Er wordt zelfs geschreeuwd of God de hemel wil openscheuren, zodat de mensen zijn aanwezigheid weer voelen.
En dan komt dit gebed: “Maar nu, HEERE, U bent onze Vader. Wij zijn het leem, U de Pottenbakker.” Neem mij maar in Uw hand. Ik wil U voelen. Juist als het een dag is, waarop het lijkt alsof de hemel dicht zit. Laat vandaag alles maar los en bid deze tekst. Ook als het je voor de wind gaat.
In beide gevallen: bid tot je Pottenbakker en belijd dat jij de klei bent.
Soms moet er stevig gekneed worden in de klei om een mooi beeld of een sierlijke schaal te maken. Dat doet pijn en is niet prettig. Toch ben je bij deze bijzondere Pottenbakker in goede handen. Hij gaat namelijk voor het mooiste eindresultaat. Dat betekent niet dat het leven in Zijn handen een leven is waar alles zonder tegenslag verloopt. Het is wel een leven van diepe vrede en rust. Geef je maar over aan deze Pottenbakker. Resultaat verzekerd!

Overgenomen uit ‘Ontroerend dichtbij’, dagboek bij de HSV